De juiste keepershandschoenen kopen

Ben je de keeper van je elftal dan ben je een van de belangrijkste spelers op het veld, want je moet namelijk het doel leeg houden zodat je geen goals tegen krijgt. Hiervoor heb je goed materiaal nodig om dit te kunnen doen. De juiste keepershandschoenen zijn dan 1 van de belangrijkste onderdelen van een keepers outfit. Ben je opzoek naar nieuwe keepers handschoenen omdat je bent begonnen met keepen of omdat je oude keepers handschoenen versleten zijn en wil je informatie voor het kiezen van de juiste keepershandschoenen. Dan raad ik je aan om deze blog te lezen zodat je instaat bent om de juiste keepers handschoenen te kiezen voor je keepers outfit. Je kan in onze webshop ook keepers handschoenen kopen, maar lees eerst de info in deze blog zodat je goed op de hoogte bent.

juiste keepershandschoen

Waar opletten bij keepershandschoenenen kopen?

Waar moet je op letten bij kopen keepershandschoenen bij voetbal? Tegenwoordig zijn de keepershandschoenen van goede kwaliteit door de nieuwste technologieƫn. Belangrijk is dat de handschoenen bescherming en comfort bieden tijdens de voetbal wedstrijd. Er zijn keepershandschoenen voor de verschillende ondergronden die er bij voetbal zijn zoals all round handschoenen en hardground handschoenen. Je hebt ook verschillende pasvormen bij keepershandschoenen. Je hebt handschoenen met verschillende mate van bescherming. En de maat van je hand in belangrijk, de keepershandschoen moet natuurlijk goed passen.

Keepershandschoenen verschillende ondergronden.

Zoals eerder in de blog gezegd zijn er keepers handschoenen voor de verschillende ondergronden die er bij de sport voetbal zijn. Je hebt all round keepers handschoenen deze zijn speciaal voor natuurgras en je hebt hardground keepershandschoenen deze zijn voor op kunstgras of voor in de zaal bij zaalvoetbal.

All round keepershandscoenen

Dit zijn eigenlijk de normale keepershandschoenen voor voetbal op natuurgras. Deze heb je meestal nodig omdat meeste wedstrijden op natuurgras zijn of je moet op zaalvoetbal zitten dan heb je hardground handschoenen nodig. De all round keepers handschoenen hebben veel grip door zachtere foamlaag, dit is 1 van de belangrijkste verschillen met de handschoenen voor verschillende ondergronden.

Hardground keepershandschoenen

Hardground keepershandschoenen heb je nodig als je zaalvoetbal speelt of als je vaak keept op kunstgras. Deze handschoenen zijn speciaal gemaakt voor het spelen op harde ondergronden. De hardground handschoenen hebben een foamlaag die harder is zodat ze minder snel slijten op hardere ondergronden. Je hebt ze echt nodig als je vaak op harde ondergronden speelt omdat de all round handschoenen hier te snel zouden slijten.

verschillende pasvormen keepershandschoen

Je hebt verschillende pasvormen bij keepershandschoenen. Dit word ook wel de cut genoemd. De cut is hoe de stiknaden zijn weggewerkt en hoe de handschoen om je hand valt de pasvorm dus. Je hebt een paar verschillende cuts waar je uit kunt kiezen bij de keepershandschoenen. De verschillende pasvormen beschrijf ik hieronder.

De pasvorm positive cut / flat cut

Dit is de meest voorkomende pasvorm bij keepershandschoenen. Bij deze pasvorm zitten de stiknaden aan de zijkant van de vingers. Bij deze pasvorm heb je platte vingers.

De pasvorm rollfinger cut

Bij deze pasvorm zit het materiaal gerold om de vingers. Bij deze pasvorm hebt je meer grip om bal te vangen dan bij de flat cut pasvorm keepershandschoen.

De pasvorm negative cut

Bij deze pasvorm van keepershandschoenen worden de naden in plaats van aan de buitenkant gestikt juist naar biinen gestikt. Deze handschoen is erg fijn met werpen en vangen van de bal.

De pasvorm hybrid cut

Bij deze pasvorm worden de bovenstaande pasvorm gemixt. Meestal zijn wijsvinger en de pink volgens de rollfinger cut. en de andere vingers volgens de pasvormen flat cut of negative cut. Deze keepershandschoenen zijn speciaal voor keepers met onregelmatige handen.

Bescherming vingers bij keepershandschoenen.

Bescherming van de vingers bij keepershandschoenen word gedaan via de fingersave techniek. Met deze fingersave techniek kunnen je vinger niet omklappen bij het keepen. Als je bijvoorbeeld een hard schot op doel moet tegenhouden. Elke handschoen heeft zijn eigen fingersave techniek. Met de fingersave techniek kan wel de beweging van de handen worden beperkt sommige keepers vinden dit lastig. Vaak is de fingersave ook uit de handschoen te halen als de keeper hem niet bevalt.

Verschillende maten van keepershandschoenen.

Niet alle handen zijn even groot daarom zijn er veel verschillende maten van keepershandschoenen. Dit is zodat je altijd de juiste maat kan vinden voor de keepershandschoen voor jou handen. De maat word bepaalt aan de hand van je handpalm omtrek. Hieronder staan alle maten van handschoenen die er zijn.

Maat               Handpalm omtrek

4                      14 centimeter

4.5                   14,5 centimeter

5                      15 centimeter

5.5                   15,5 centimeter

6                      16 centimeter

6.5                   17,5 centimeter

7                      18 centimeter

7.5                   19 centimeter

8                      22 centimeter

8.5                   23 centimeter

9                      24 centimeter

9.5                   26 centimeter

10                    27 centimeter

10.5                 27,5 centimeter

11                    28,5 centimeter

11.5                 29 centimeter

12                    30 centimeter

Juiste keepershandschoenen kopen online.

Nu heb je alle informatie voor het kiezen van de juiste keepershandschoenen die bij jou passen. Je kan je keepershandschoenen kopen bij ons online in de webwinkel. Neem maar eens een kijkje en vind de perfecte handschoen die bij jou past. We wensen je veel succes met keepershandschoenen kopen, je heb nu al veel informatie om de juiste keuze te maken bij het kopen van keepershandschoenen

volg ons op Facebook
Tagged ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial