Fietsen, welke kleding draag jij?

Zowel het recreatief fietsen als het wielrennen in een groep of alleen vereist veilige sportkleding. Op de eerste plaats sportkleding waarin je door andere weggebruikers goed gezien wordt. Veilige sportkleding die niet tussen de spaken kan blijven hangen of achter te trappers kan blijven haken. Kleding die niet wappert, kleding die aan het lichaam aansluit. Ook schoenen spelen een belangrijke rol, een gladde zool of te lange veters in sportschoenen zijn uit den boze, je snapt zelf wel waarom dat is. Bij kou draag je geen das of sjaal die los hangt, deze kan voor je gezicht waaien en het zicht even wegnemen of de das kan tussen het wiel geraken, een valpartij kan daardoor snel ontstaan. Wat ook belangrijk is, is een fietsbril, een zonnebril tegen de felle zon, maar ook als de zon niet schijnt draag je voor je veiligheid een bril tegen vliegjes. Online is een ruim aanbod aan fietskleding te vinden, speciaal voor de mountainbikers bijvoorbeeld en voor de racers. Het aanbod van fietskleding varieert, zoals dat ook met andere sportkleding het geval is. Bezoek met enige regelmaat de online aanbieders van fietskleding en maak gebruik van de acties en aanbiedingen.

fietsen welke kleding


Fietsen met andere wielrenners


Fiets je met een groep, zorg dat je gezien wordt. Draag sportkleding met reflecterende stroken bijvoorbeeld en draag bij voorkeur lichte kleding. Verder geldt hier zoals bij recreatief fietsen, draag veilige kleding. Kleding die niet tussen wiel of spaken kan geraken. Draag veilige schoenen, waarmee je niet van de trappers kunt glijden. Voor de wielrenners zijn er speciale wielrenbroekjes met zeem die tegen zadelpijn beschermen. De kenmerken van zeem: antibacterieel, sneldrogend en ademend. Deze fietsbroekjes zijn zowel bij de dames als de heren erg populair en online verkrijgbaar. Verder heb je een ademend shirt nodig en voor de koudere dagen een trainingspak. En omdat je geen mooi weer wielrenner bent is een regenpak erg handig. Vergeet niet om de diverse helmen te bekijken en deze meteen te bestellen bij de rest van de outfit. Bezoek de websites van de aanbieders, kijk en vergelijk om tot de juiste keuze te komen.


Fietsen met kinderen of met een maatje, dat wat hulp nodig heeft


Je zult ze zeker al een keer hebben gezien, mensen die met een maatje op een tandem gaan fietsen. Een maatje is in dit geval iemand die beperkt is en alleen met jouw hulp kan gaan fietsen. Het spreekt voor zich dat veiligheid boven aan staat. Je draagt je eigen verantwoordelijkheid, maar ook die voor je maatje en controleer de kleding. Zijn de veters van de schoenen goed gestrikt? Een veiligheidshelm is zo gek nog niet voor iemand met een beperking. Ook voor jonge kinderen zou je een fietshelm kunnen overwegen ook al is deze in Nederland nog niet verplicht. Op de tandem zul je rustig fietsen en meteen genieten van de omgeving. Speciale fietskleding is niet perse nodig, maar voor de veiligheid let je er wel op dat er geen kleding tussen de spaken of wielen kan komen. Een legging is prima, een broek met wijde pijpen niet en ook een lange en sierlijke rok of jurk zijn niet aan te raden. Let ook op de perfecte schoenen, geen veters is veiliger, neem schoenen met klittenband.

volg ons op Facebook
Tagged ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial