FITNESS SCHOENEN kopen waar op letten?

Houd je ook van lekker actief zijn en van een goede verzorging van lichaam en geest? Dan is lid worden van een fitnessclub een absolute must voor jou. Door geregeld te gaan fitnessen kun je werken aan meer spierkracht, maar ook je conditie op peil houden. Natuurlijk moet je dan wel zorgen voor een goede outfit, zodat je op een aangename manier kunt trainen sporten. Denk hierbij aan comfortabel zittende sportkleding en, misschien nog wel belangrijker, goede fitness schoenen. Goed passende fitness schoenen zijn cruciaal in de sportschool, want je wilt natuurlijk vrij en zonder pijn kunnen rondlopen. En dat is zeker het geval als je in de sportschool geregeld de loopband meepakt om aan je conditie te werken. Maar welke fitness schoenen passen bij jou? Waar moet je op letten al je op zoek gaat nar de beste fitness schoenen? Je leest het in dit artikel met tips voor het kiezen van goed passende en lekker zittende fitness schoenen.

fitness schoenen

Let op de zool van de fitness schoenen

Een belangrijk aandachtspunt bij het kiezen van dé perfecte fitness schoenen is de zool van de schoen. De schoenzool is erg belangrijk, want deze bepaalt hoe stabiel je op de sportschoen kunt staan. Verder zorgt het profiel onder de schoen ervoor dat je in meer of mindere mate grip hebt. Kies daarom altijd voor fitnes schoenen met een profiel onder de zool en niet voor een gladde schoenzool. Tijdens het hardlopen of fitnessen sta je dan namelijk een stuk stabieler en steviger. Met een goed schoenprofiel heb je meer balans en is de kans dat je uitglijdt aanzienlijk kleiner.

Kies voor een schoen met een goede pasvorm en voor flexibiliteit

Cruciaal bij de keuze voor een geschikte fitness schoen is verder om een schoen te kiezen die een goede pasvorm heeft. Dit klinkt logisch, maar tegenwoordig kopen veel mensen hun schoenen online en kunnen deze dus feitelijk pas na ontvangst passen. Online je fitness schoenen kopen kan best, maar stuur ze – meestal is retourneren gratis bij schoenenspeciaalzaken – gerust terug als de pasvorm niet naar wens is. Je wilt namelijk niet meemaken dat je al na een paar trainingen last krijgt van knellende voeten. Een ander belangrijk kenmerk van goed fitness schoeisel is dat de schoen flexibel is en gemakkelijk kan buigen en meebewegen. Test dit uit als je een of meer schoenen in het vizier hebt. Want een flexibele fitness schoen maakt het fitnessen een stuk aangenamer!

Skip fitness schoenen die voorzien zijn van air of gel

Het is verleidelijk en op zich logisch om te kiezen voor fitness schoenen met een gel-laag of air erin. Dit kenmerk zie je immers bij veel hardloopschoenen terug? Toch is een fitness schoen die voorzien is van een gel-laag of een air gedeelte niet de beste keuze die je kunt maken. Een schoen met gel of air staat namelijk minder stabiel dan een fitness schoen die hier niet van is voorzien. En als er iets belangrijk is tijdens het afwerken van je fitnesstraining is het wel dat je stabiel en stevig op je schoenen moet kunnen staan.

Veel keuze

Ten slotte: wees niet bang dat je jouw perfecte fitness schoenen niet gaat vinden. Bij sportzaken en schoenenhandels is er namelijk enorm veel keuze aan merken, modellen en kleuren fitness. Jouw ideale fitness schoen ga je ongetwijfeld snel vinden!

volg ons op Facebook
Tagged

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial