Handige kledingtips voor in de sportschool.

Ga je regelmatig naar de sportschool? Goede kleding is belangrijk voor iedereen die fitnesst. Nu ligt het voor jou misschien voor de hand wat je aandoet naar de sportschool. Maar er bestaan nog zeker bepaalde do’s en dont’s. Daarom vind je in deze blog een aantal praktische tips die je misschien kunnen helpen met een goede keuze. Vind je dit interessant, en wil je graag aan de slag in de sportschool? Bekijk dan eens deze interessante fitness trainer thuisstudie.

Vermijd make-up

Voor vrouwen wordt geadviseerd om niet met extreem veel make-up naar de sportschool te komen. Het is daarentegen verstandig om met een gewassen gezicht te komen. Zo kan je optimaal sporten. Zeker als je gaat zweten is make-up namelijk niet echt prettig.

Vermijd katoenen kleding

Een katoenen shirt is niet echt prettig om naar de sportschool aan te doen. Dat komt omdat katoen jouw zweet direct absorbeert. Je loopt dan al gauw rond in een shirt wat hartstikke nat is. Het advies is om daarom voor een synthetisch sportshirt te kiezen. Populaire merken zijn Adidas, Under Armour, Puma, Nike, etc.

Draag goede schoenen

Kom niet met afgetrapte sneakers naar de sportschool. Als je jouw oefeningen goed wil doen en als je goed op de loopband wil rennen is het dragen van goede schoenen absoluut een must. Anders kun je al snel verschillende klachten krijgen. Als je cardio doet of krachttraining wil je gewoon dat de basis in orde is. Goede sportschoenen horen daar zeker bij. Kies voor speciale fitnessschoenen, bijvoorbeeld van Reebok, Adidas of Under Armour.

Voorkom dat je heel strakke kleding draagt

Het is natuurlijk leuk om in de Basic Fit wat strakkere kleding te dragen. Op die manier komt jouw lichaam en de spieren (als je dat wil natuurlijk) goed naar voren. Maar je moet ook uitkijken met het het dragen van heel strakke kleding. Te strakke kleding kan bijvoorbeeld de bloedsomloop beperken of ervoor zorgen dat je niet goed kunt ademhalen. En dat is natuurlijk niet gewenst als je bezig bent met jouw oefeningen.

Draag geen sieraden

Een laatste tip is om geen sieraden in de sportschool te dragen. Het zit niet fijn en het kan ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Dus kettingen en ringen zoveel mogelijk af. Oorbellen kunnen daarentegen vaak niet zoveel kwaad. Mits het geen enorme oorbellen zijn natuurlijk.

volg ons op Facebook
Tagged , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial