Hoe was je voetbalkleding?

Wil je weten hoe je voetbalkleding moet wassen? Dan ben je hier goed. Als je een zware wedstrijd hebt gespeeld in het weekend of je hebt gewoon getraind, hoe was je dan het beste je voetbalkleding? Hoe krijg je het beste zweet, gras en modder vlekken uit je voetbal tenue? Mogen voetbal kleren wel in de droger? Hoe was ik voetbalkleding van het hele team? Hoe blijft voetbalkleding langer goed dat en meer kun je vinden in deze blog met was tips voetbalkleding.

voetbalkleding wassen

Voetbalkleding wassen tips

Was je kleding snel uit.

Wacht niet lang met het wassen van je voetbalkleding, gooi het niet in een tas in de hoek. Je trainingskleren kun je het beste meteen na de training uitwassen, zo krijgen de gras en modder vlekken geen tijd om in te trekken. Dit geld ook voor de wedstrijd kleding. Hoe sneller je de kleding uit wast hoe schoner de kleding word.

Gebruik een vlekkenverwijderaar

Als je hele erge gras of modder vlekken hebt in de voetbalkleding kan je ze het beste even voorbehandelen met een vlekkenverwijderaar, zodat je zeker weet dat de shirts en andere voetbalkleding goed schoon worden tijdens het wassen.

Was je voetbalshirts binnenstebuiten.

Als je de voetbalshirts moet wassen na de wedstrijd, draai de shirts en shorts dan binnenstebuiten. Dit is er voor dat de shirts en shorts langer mee gaan en dat de opdruk beter goed blijft. Het helpt ook om kleurvervaging tegen te gaan. als je dit altijd doet gaan de voetbalshirts veel langer mee. En blijven ze mooi.

Doe de was machine niet te vol en was niet heet.

Het beste kan de je de wasmachine niet te vol doen met voetbalkleding. Dit is zodat de kleding beter schoon word omdat er meer ruimte in de machine is. Was je shirtjes ook niet te heet maar op maximaal 40 graden, of lees even de was voorschriften van de voetbalshirtjes en shorts. De rest van de kleding zoals trainingpakken en kousen kan je normaal wassen omdat dit van ander materiaal is dan de shirtjes en shorts.

Doe de shirts niet in droger.

De voetbalshirts mogen ook niet in de droger. De shirts zijn van materiaal dat niet tegen de droger kan. Ze zouden te erg beschadigen als je ze in de droger stopt. Hang ze liever aan een wasrekje zodat ze langer mee gaan

Lees altijd de wasvoorschriften!

Met deze voetbalkleding wassen tips kom je al een heel eind. Maar lees altijd even de was voorschriften van de kleding die je moet gaan uitwassen. Zodat je altijd weet wat je moet doen met de kleding. Niet alle kleding is gelijk en in de wasvoorschriften staat precies hoe het gewassen moet worden voor beste resultaat.

volg ons op Facebook
Tagged ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial