Nieuwe of tweedehands sportkleding?

Het opvoeden van kinderen kost geld, veel geld. Je wilt je kinderen een fijne kindertijd en jeugd geven. Je laat je kinderen sporten, bij een club gaan waar ze andere kinderen ontmoeten. Een nieuwe jas, schoenen en sportkleding, het moet allemaal betaald worden. En als je denkt “zo nu kunnen ze er allemaal weer even tegen”, is de jongste alweer uit zijn broek gegroeid. Wat fijn dat er tweedehands kleding te koop is. Tweedehands kleding is voor jouw kind nieuw, dus wat is het probleem? Dat geldt voor alledaagse kleding, maar zeker ook voor sportkleding die meestal één of twee keer per week wordt gedragen. Maak het jezelf niet zo moeilijk (financieel gezien) en kijk welke sportkleding tweedehands verkrijgbaar is. Opgroeiende kinderen dragen het tijdelijk en groeien er snel weer uit, dus tweedehands is prima.

nieuwe sportkleding

Kies je nieuwe of tweedehands sportkleding voor je kinderen?

Heb je meer dan één kind dan krijgt de oudste vaak nieuwe kleding. De volgende kinderen groeien er vervolgens in. Prima, de sportkleding wordt niet zomaar afgedankt, maar opnieuw gedragen door het volgende kind. Laat dat voor je kinderen een goede les zijn, dat de wegwerpmaatschappij verleden tijd is. Leer kinderen hoeveel energie er zit in het fabriceren van kleding, ga daar verantwoord mee om. Gooi kleding niet na 10 wasbeurten weg, omdat je goedkope nieuwe hebt gezien, maar draag de kleding totdat deze versleten is, of zoek een opvolger die de sportkleding vervolgens gaat dragen. Geen sportkleding waar andere kinderen zijn uitgegroeid? Kijk online, want daar wordt tweedehands sportkleding aangeboden. Neem een kijkje en tel uit je winst.

Nieuwe en tweedehands kleding online kopen

Bezoek de diverse webshops waar men sportkleding aanbiedt als je op zoek bent naar nieuwe of tweedehands kleding voor de tennissport, voor voetbal, turnen, ballet, volleybal enz. Zijn de kinderen op een bepaalde leeftijd waarop ze niet snel meer uit hun kleding groeien dan kan nieuwe sportkleding een optie zijn. Ze kunnen daar jaren mee vooruit als je kwaliteit koopt. Bij de jongere kinderen is tweedehands sportkleding een goede optie. Maar ook als je de outlet of acties van webshops bekijkt kun je vele euro’s besparen. Doe dat met enige regelmaat, want het aanbod varieert. Wanneer jij je kind aanmeldt bij een bepaalde sportvereniging, vraag dan meteen naar de kleding, worden er eisen aan gesteld? Dat is belangrijk omdat je anders je kind wellicht met de verkeerde outfit naar de vereniging stuurt. Vraag altijd of je kind een paar proeflessen mag doen, voordat jij de officiële sportkleding aanschaft. Kinderen kunnen nogal wispelturig zijn en dat zorgt voor extra en onnodige kosten. Tip: vergeet niet om sportkleding van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken.

Sportkleding van de vereniging?

Er zijn verenigingen die zelf de sportkleding regelen. Doe navraag als jij je kind aanmeldt. Er is dan een kledingreglement waarin staat dat de sportkleding eigendom van de club/vereniging is en blijft. Soms ook wordt er kleding gedragen bedrukt met het logo van een sponsor. Zoek voor sportkleding voor bijvoorbeeld de tennissport op de site tenniskleding, die deze kleding aanbiedt. Er zijn echter ook veel webshops die allerlei sportkleding aanbieden. Neem de tijd, ga online op zoek naar de juiste sportkleding.

volg ons op Facebook
Tagged

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial