tips voor Hardlopen in de winter

Hoe kouder het is buiten hoe lastiger het is om jezelf te motiveren om te gaan hardlopen. Het is altijd een omschakeling wanneer het weer slechter wordt en de dagen korter worden. Dit is natuurlijk geen reden om niet te gaan hardlopen. Je kan jezelf een handje helpen om gemotiveerd te blijven. Zo helpt het enorm om de juiste kleding te dragen en je te focussen op een doel. Lees in dit blog meer over de tips voor hardlopen in de winter en laat je motiveren.

hardlopen in de winter

1. Stel jezelf een doel

Het helpt altijd om een doel te hebben waar je naar toe kan werken. Je kan jezelf aanmelden voor een hardloopwedstrijd die plaats zal vinden binnen vier maanden en zo zal je motivatie om de deur uit te gaan om te gaan lopen waarschijnlijk een stuk groter zijn. Je wil natuurlijk wel fit genoeg zijn voor de wedstrijd waar je je voor hebt aangemeld. Je kan voor jezelf een plan maken hoe je kilometer doel wil gaan behalen. Zo blijf je gefocust tijdens het hardlopen. Je kan een vriend of vriendin vragen om met je mee te doen. Samen trainen voor een doel is zowel goed voor de vriendschap als voor extra motivatie.

2. Draag goede kleding bij hardlopen in de winter

Een ander belangrijk punt is het dragen van de juiste kleding. Zorg dat je kleding je lekker warm houdt, maar zorg er wel voor dat je nog gemakkelijk kan bewegen in je kleding. Een dikke trui aantrekken is dus niet het beste idee. Het is wel een goed idee om zo veel mogelijk laagjes te gebruiken zodat je altijd iets uit kan trekken wanneer je het warm krijgt tijdens het lopen. Ook helpt het als de kwaliteit van je hardloopkleding goed is. Als je gaat voor een jas die geen regen en wind toelaat wordt hardlopen in de kou een stuk comfortabeler. Je kan ook kiezen om thermokleding te dragen als je het snel koud krijgt.

3. Meld je aan bij een hardloopgroep

Een andere manier om gemotiveerd te blijven om in de winter de deur uit te gaan is door je aan te melden bij een hardloopgroep. Met de groep zal je op vaste tijden gaan lopen en zo heb je gegarandeerd regelmaat in je hardloopschema. Het helpt vaak om iets samen met anderen te doen. Je kan natuurlijk ook met een vriend, vriendin of familielid gaan hardlopen. Zo kan je elkaar blijven motiveren.

4. Blijf bewegen

Als het weer het een keer echt niet toe laat om hard te gaan lopen is het verstandig altijd een alternatieve manier van bewegen te kiezen. Zo is het goed altijd een binnen trainingsmogelijkheid achter de hand te hebben. Dit zorgt ervoor dat je je conditie altijd op peil kan houden. Je kan je bijvoorbeeld aanmelden bij een sportschool of je kan thuis een work-out doen. Blijf niet te snel thuis als het weer wat minder is, zo kan je prima hardlopen in motregen. Vraag aan jezelf of het daadwerkelijk het weer is dat je tegenhoudt of dat je jezelf tegen houdt om de deur uit te gaan.

5. Ga aan het begin van de dag

Als je er vaak tegenop ziet om te gaan hardlopen is het verstandig zo vroeg mogelijk de deur uit te gaan. Je hoeft er dan niet de hele dag tegenop te zien en kan ‘s avonds na werk lekker binnen blijven. Zet je wekker op tijd en trek meteen je hardloopkleding aan als je je bed uit springt. Je kan in het donker gaan lopen en langzaam de zon op zien komen. Sporten aan het begin van de dag is over het algemeen ook goed voor het verloop van de rest van je dag. Zo maakt het je scherper en meer gemotiveerd voor de andere activiteiten die dag wil gaan doen.

6. Denk aan de voordelen van hardlopen in de winter

In de winter hardlopen brengt voordelen met zich mee. Zo kan je door in de winter te gaan hardlopen je weerstand verhogen. Dit zal de kans dat je ziek wordt in de winter een stuk kleiner maken. Zo loop je jezelf gemakkelijk door een verkoudheid heen. Daarnaast kom je door te hardlopen in de winter meer buiten en dit is ook goed voor zowel je geest als je lichaam. In de winter hardlopen is ook een goede manier om fit te blijven zodat je voor de zomer begint je geen zorgen hoeft te maken over hoe je lichaam er uit ziet. Als je de voordelen in je achterhoofd houdt wordt hardlopen in de winter een stukje aantrekkelijker.

volg ons op Facebook
Tagged ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial