Van welk materiaal worden voetbalshirts gemaakt?

Voetbalshirtjes moeten fijn zitten tijdens de wedstrijd om optimale prestaties te leveren. Daarom doen de producenten er veel aan om de voetbalshirts te optimaliseren zodat hun shirts de beste zijn. Zo hebben veel merken van voetbalshirtjes een eigen technologie achter de shirtjes. op het moment heeft het merk Nike de dri fit technologie, het merk Puma de dry cell technologie en het sportmerk Adidas weer de climacool technologie. Met deze technologieƫn proberen ze de shirtjes te optimaliseren voor het gebruik. Zodat de spelers die de shirts dragen zo min mogelijk last hebben van hun shirt tijdens de wedstrijd voor optimaal gebruik in elke omstandigheid zoals een nat shirt door regen of zweet. Maar de vraag van welk materiaal een shirt is gemaakt is hier niet mee beantwoord. Het antwoord op die vraag is Polyester. Bijna alle voetbalshirts zijn gemaakt van Polyester. In deze blog lees waarom dit zo is en ook wat de voor en nadelen van het materiaal polyester zijn.

voetbalshirt

Waarom worden voetbalshirts van Polyester gemaakt?

Waarom word voor een voetbalshirt gekozen voor het materiaal polyester en niet katoen of andere materiaal. Polyester heeft veel goede eigenschappen daarom word bijna elk voetbalshirt gemaakt van Polyester. Polyester is een erg licht materiaal daarom draagt het fijn en het voelt ook nog erg glad aan. Verder is het ook goed bestand tegen transpiratie en dat is natuurlijk handig je zweet wat af tijdens een voetbalwedstrijd. Polyester heeft de eigenschap dat het vocht weg trek en naar buiten toe drukt. En niet zoals stoffen als katoen het vocht vast houd. Polyester houd het vocht dus niet vast maar stoot het af. Ook blijven de shirts langer mooi en gaan lang mee. Polyester heeft namelijk de eigenschap dat het goed kleurvast is en ook nog redelijk sterk is.

Voordelen van de stof Polyester.

Wat zijn nu de voordelen van de stof Polyester? Zoals als gezegd is in deze blog is Polyester kleurvast, duurzaam, licht, glad, vochtafstotend. Allemaal erg handig voor een goed en fijn voetbalshirt voor optimale prestatie. Maar de stof polyester voor voetbalshirts heeft nog een aantal andere voordelen. Het droogt snel en je hoeft het niet te strijken en het krimpt ook niet dat is weer erg makkelijk voor na de wedstrijd als je alle shirtjes zo moeten uitwassen. Verder slijt Polyester niet zo snel als andere stoffen voor shirtjes. Verder is polyester ook nog eens makkelijk te bedrukken dit komt door de eigenschappen van de stof polyester die hier uitermate voor geschikt is. Ook erg makkelijk voor de sponsoren erop te laten drukken of bijvoorbeeld de spelers namen en nummers. Polyester heeft dus erg veel voordelen. Daarom worden de meeste voetbalshirtjes van deze stof gemaakt

Heeft Polyester ook nadelen?

Je hebt nu alle voordelen gelezen over polyester en waarom het een goede stof is voor het gebruik van voetbalshirtjes. Maar heeft het ook nadelen. eigenlijk heeft het niet zo veel nadelen. Het heeft vooral veel voordelen. Daarom word door de meeste shirtjes fabrikanten gekozen voor Polyester. De stof Polyester heeft wel een enkel nadeel de stof kan statisch worden. Maar hier hebben de spelers niet zoveel last van tijdens de wedstrijd gelukkig. Nu weet je waar voetbalshirts van gemaakt zijn en waarom.

volg ons op Facebook
Tagged ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial