Welke verschillende soorten voetbalschoenen zijn er?

Er zijn verschillende soorten voetbalschoenen, de verschillen waar de voetbalschoenen voor worden gebruikt is de ondergrond waar op gevoetbald word. dus voor elk soort ondergrond is er een verschillende soort voetbalschoen.

Wat voor soort ondergronden zijn er om op te voetballen?

  • Het reguliere grasveld
  • een zachte ondergrond
  • een harde ondergrond
  • kunstgras
  • zaal
verschillende soorten voetbalschoenen

Wat voor soort voetbalschoenen zijn er?

FG voetbalschoenen (Firm Ground voetbalschoenen)

Deze soort voetbalschoenen kun je wel de normale voetbalschoenen noemen of voor regulier gebruik. Deze Firm Ground voetbalschoenen hebben verschillend tussen de twaalf en vijftien noppen, dit zijn langwerpige of ronde noppen die vast zitten aan de zool van de voetbalschoen, deze kun je dus niet vervangen. Of je langwerpige of ronde noppen kies bij de FG voetbalschoen is een persoonlijke keuze die jezelf moet maken. Het is net wat je fijner vind voetballen.

SG voetbalschoenen (Soft Ground voetbalschoenen)

Deze SG voetbalschoen is speciaal gemaakt voor zachte en natte voetbalvelden als het bijvoorbeeld veel geregend heeft en er wat water op het veld staat. Deze voetbalschoen maakt gebruik van metalen schroefnoppen die wat langer zijn, deze schoen heeft ook minder noppen dan de normale voetbalschoen vaak tussen de zes en acht noppen in totaal. Met deze schoenen glijd je niet zo snel uit op het natte gras of zachte ondergrond, dit komt door de stroefheid van het metaal en de lengte van de noppen. Goal keepers maken vaak gebruik van deze voetbalschoenen. Een nadeel van deze schoen is dat de stabiliteit veel minder is dan bij de normale schoenen door het minder aantal noppen.

TF voetbalschoenen ( Turf voetbalschoenen)

Deze voetbalschoenen hebben meer noppen als een gewone voetbalschoen, de noppen zijn ook korter. Door het hoger aantal noppen heb je beter grip op hardere ondergronden en glijd je niet zo snel uit. Met een hardere ondergrond kan je denken aan bijvoorbeeld een bevroren grasveld in de winter, maar ook aan verschillende soorten kunstras of gravel. Deze zijn speciaal voor de hardere ondergrond om op te voetballen.

AG voetbalschoenen (Artificial Ground Voetbalschoenen)

Deze Voetbalschoenen zijn speciaal gemaakt om te voetballen op kunstgras. Steeds meer voetbalvelden zijn gemaakt van kunstgras. Deze voetbalschoenen hebben vrij korte noppen en hebben meer noppen als een gewone voetbalschoen tegen de vijfentwintig noppen is niet vreemd. De noppen zitten ook anders onder de zool zodat je niet in de problemen komt op het wat stroevere kunstgras. Deze schoen zijn ook speciaal om slijtage tegen te gaan aan je schoenen door het kunstgras.

IN voetbalschoenen ( Indoor voetbalschoenen)

Dit zijn zaalvoetbalschoenen speciaal voor in de zaal. Je voetbalt dan op een kunststof of houten ondergrond. Deze schoenen hebben geen noppen, dat zou de zaal te veel slijten, maar een platte zool. Deze schoenen hebben ook vaak een zaal die geen strepen in de zaal zet, daarom zijn de zolen vaak van een lichtere kleur. De zolen hebben een patroon voor de grip op de vloer van de zaal. Dit zijn dus echte zaalvoetbalschoenen.

Dit zijn de vijf meest bekende  soorten voetbalschoenen waar je op kunt voetballen op de verschillende soort ondergronden. Let er dus op bij het uitzoeken van de juiste voetbalschoen op welke ondergrond je gaat voetballen. En als je dan een voetbalschoen gaat kopen weet je welke soort je nodig hebt.

volg ons op Facebook
Tagged ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial