Waar let ik op bij de aanschaf van fitnesskleding?

Om te beginnen willen wij graag laten weten dat iedereen vooral moet dragen wat hij of zij zelf wil dragen. Schaf kleding aan waarin jij denkt te kunnen presteren en waarin jij jezelf op je gemak voelt. Voor de ene is dit een simpel trainingspak, voor de ander is dit juist een strakke fitnesslegging met bijpassende top. Ieder zijn ding en wij veroordelen niemand, echter zijn er wel verschillende aspecten waar je als sporter op zou kunnen letten. Denk hierbij aan vochtafvoer, materiaal van kleding (duurzaamheid), temperatuur en bewegingsvrijheid.

fitnesskleding aanschaffen

Waar opletten bij aanschaf fitnesskleding?

Vochtafvoer

Goede fitnesskleding zorgt voor een goede vochtafvoer van je lichaam. Je kunt je voorstellen dat je tijdens een workout begint te zweten en een nat pak wil niemand. ‘Normale’ kleding wordt snel nat van zweet en blijft dit ook wel een tijdje. Fitnesskleding daarentegen is sneldrogend en wordt daarnaast ook niet snel nat. Fitnesskleding is namelijk vaak van stoffen gemaakt die ervoor zorgen dat zweet gelijk wordt afgestoten naar de buitenlucht. Zo kun je lekker blijven trainen in een droog sportoutfit.

Duurzaamheid

Misschien is dit wel het belangrijkste aspect. Duurzame kleding wordt aangeraden voor het milieu, maar zeker ook voor je eigen portemonnee. Functionele fitnesskleding kun je vaak wassen en veranderd niet van grootte, verandert niet van kleur of wordt niet dunner van stof. Dit zorgt ervoor dat jij dezelfde fitnesskleding vaker dan een paar keer kan dragen.

Temperatuur

In sportscholen is het vaak warm en zelf krijg je het ook een stuk warmer tijdens het sporten. Goede fitnesskleding kan jou hierbij helpen. Functionele sportkleding zorgt namelijk voor een goede ventilatie van het lichaam. Dit zorgt ervoor dat de warme lucht wordt afgestoten en je outfit koel blijft. Dit traint een stuk fijner. Daarnaast helpt water drinken natuurlijk ook bij het op temperatuur houden van je lichaam.

Bewegingsvrijheid

Wanneer je nieuwe fitnesskleding aanschaft is het belangrijk om te kijken naar de bewegingsvrijheid van de outfit. De outfit moet zo ontworpen zijn dat jij alle oefeningen, houdingen en standen kan aannemen en uitvoeren. Het is daarbij niet handig als je kleding bijvoorbeeld te strak is om te bukken of juist te wijt om een juiste houding aan te kunnen nemen. Daarnaast kan wijde kleding ook gevaarlijk zijn bij het gebruik van apparaten. Je kunt namelijk zomaar ergens achter blijven hangen met een kledingstuk.

volg ons op Facebook
Tagged , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial