7 Tips beginnen met hardlopen

Ben je van plan om te beginnen met hardlopen, omdat je de conditie wilt verbeteren, af wilt vallen of gewoon voor het plezier van het bewegen en wil je wat tips voor een beginnend hardloper, dan moet je deze blog zeker lezen. We hebben 7 goede tips zodat je de doelen waarvoor je hardloopt kunt bereiken. Met deze 7 tips ben je al een heel stuk op weg.

beginnen met hardlopen

Beginnen met hardlopen

TIP 1. Stel realistische doelen die je wilt bereiken.

Doelen stellen bij het hardlopen is een goed ding, je weet dan waarom je het doet. Wil je afvallen? Je wilt 5 kilometer kunnen hardlopen aan een stuk? Of wil je een betere conditie? Dit zijn doelen die je kunt hebben met hardlopen. Maar een doel moet wel realistisch zijn om effectief te zijn. Als je doel is ik wil in 1 week trainen een marathon van 40 kilometer in ongeveer 2 uur lopen, dan kan je dat wel vergeten. Dat is dan ook geen realistisch doel. Stel alleen realistische doelen.

TIP 2. Koop hardloopschoenen voor het hardlopen.

Het kopen van goede hardloopschoenen is ook een erg belangrijke tip. Goede hardloopschoenen zorgen ervoor dat je minder blessures krijgt van het lopen. En met een paar goede hardloopschoenen is het ook veel fijner hardlopen. De schoenen maken vaak het verschil. Je kan kijken in de winkel bij deze blog. Je vindt hier veel keuze aan hardloopschoenen. Er zit altijd wel iets voor je bij als je wilt gaan hardlopen. Klik hier voor hardloopschoenen.

TIP 3 Kies de juiste hardloopkleding.

Als je gaat hardlopen moet je ook zorgen voor goede hardloopkleding. Je kan niet in een spijkerbroek fijn gaan hardlopen. Het moet fijn en comfortabel zitten tijdens het hardlopen. Het moet ook goed ventileren tegen het zweet en tijdens de koude dagen, moet je het niet te koud krijgen. Bij ons kun je de juiste hardloopkleding uitzoeken. We hebben erg veel keuze in mooie goede hardloopkleding. KLIK HIER voor hardloopkleding.

TIP 4. Doe altijd warming up.

Een warming up is bij elke sport belangrijk die je gaat doen zo ook bij het hardlopen. Het beste kun je dynamische stretchoefeningen doen. Dit is bewegend je spieren los maken en een beetje stretchen. Dit is beter als gewonnen rek en strekoefeningen als warming up, Je kan ook een warming up doen die jezelf fijn vindt. Als je maar een soort van warming up doet

TIP 5. Bouw het hardlopen langzaam op.

Bij het beginnen met hardlopen. Is het langzaam opbouwen van het hardlopen is ook erg belangrijk. Je lichaam is niet gewend om meteen te beginnen met 10 kilometer te hardlopen. Als je wel zou doen zou je bijna zeker blessures krijgen. Bouw je hardloopschema dan ook in stappen op. Zodat je lichaam kan wennen aan het hardlopen.

TIP 6. Ga samen met vriend of vriendin hardlopen.

Ga samen met een vriend of vriendin trainen voor het hardlopen. Als je samen sport is het voor veel mensen makkelijker vol te houden. En is het vaak makkelijker om je doelen met hardlopen te bereiken. Als je samen sport kan de ander je ook motiveren als je niet zo veel zin hebt. En het is ook veel leuker om samen te hardlopen.

TIP 7. Neem drinken mee tijdens het hardlopen.

Als je gaat hardlopen is het verstandig om altijd wat drinken mee te nemen als je wat langer wegblijft. Dit is ervoor dat je niet uitdroogt. Als je tijdens het hardlopen uitdroogt door de inspanningen is het fijn om bijvoorbeeld een felsje water bij je te hebben. En ook natuurlijk voor als je gewoon dorst hebt om die te lessen.

volg ons op Facebook
Tagged ,

1 gedachte over “7 Tips beginnen met hardlopen

  1. bedankt voor de goed tips. Ik ga nu echt beginnen met hardlopen. Moet conditie is echt slecht geworden door die corona. Hoop dat ik volgend jaar een veel betere conditie heb. meteen maar een paar nieuwe running schoenen bestellen

Reageren niet mogelijk

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial