Goede voornemens sporten volhouden

Het is weer traditioneel de tijd van het jaar waarin velen beginnen na te denken over hun goede voornemens voor het komende jaar of deze zelfs al netjes hebben vastgelegd. Sporten is een goed voornemen dat vaak op dit lijstje voorkomt en dat kan alleen maar toegejuicht worden. Sporten is goed voor lichaam en geest en iedere extra portie beweging is een pluspunt. Maar net zo goed als het maken van goede voornemens een traditie is, is het doorbreken ervan ook traditie. Als je van sporten jouw goede voornemen hebt gemaakt, helpen wij je graag op weg met enkele handige tips om vol te houden. Wil je je goede voornemens sporten volhouden? Lees dan verder is deze blog hoe je dat doet.

Goede voornemens sporten volhouden

Stel een leuk en realistisch doel voorop om je goede voornemens sporten te volhouden

Jezelf motiveren om iets vol te houden, lukt vaak beter als je een doel vooropstelt. Hiermee wakker je de competitie en de drang om te slagen aan en zal je al sneller geneigd zijn door te zetten. Hou hier wel in het achterhoofd dat je altijd kiest voor een realistisch en leuk doel, anders zal het net omgekeerd op je werken en zal je er net sneller de brui aan geven. Als bijvoorbeeld lopen jouw goede voornemen is, kan je jezelf als doel stellen dat je tegen het einde van het jaar aan die leuke loopwedstrijd wil deelnemen en die ook volledig wil kunnen uitlopen.

Plan je sportmomenten in

Beginnen met sporten en dit ook op termijn volhouden, lukt beter als je jouw sportmomenten en trainingen inplant. Er is altijd wel een excuus te vinden om vandaag eens over te slaan, maar van uitstel komt al gauw afstel en daar gaat je goede voornemen. Net zoals je de andere activiteiten in je agenda zet, kan je dit met sporten ook doen. Neem liefst een vast moment waarop je gaat sporten en markeer dit ook zo in je agenda, je weet dan bij het plannen van andere zaken dat je dat moment moet vrijhouden.

Zoek een sportbuddy

Alleen is maar alleen, en dat kan je zeker ook stellen als het om sporten gaat. Zoek jezelf dus een vriend of vriendin die samen met jou het goede sportieve voornemen wil aangaan en ga samen sporten. Jullie kunnen elkaar op die manier motiveren en uitdagen en de kans is kleiner dat je al eens een sportmoment zal overslaan omwille van de sociale controle van je vriend of vriendin.

Durf jezelf belonen als je aan je goede voornemens sporten volhoud

Niets voor niets, dus je kan jezelf gerust belonen als je een mooie prestatie hebt geleverd. Neem je uiteindelijke doel voor ogen en werk met tussendoelen. Heb je een tussendoel bereikt, dan volt een leuke beloning. Jezelf belonen zal je stimuleren om ook dat volgende tussendoel te halen en na verloop van tijd ook je volledige doel. Een avondje uit, een lekker uit eten, een dagje wellness, alles is mogelijk als het jou maar kan motiveren.


Heb jij al sporten op jouw lijstje van goede voornemens gezet? Zeker doen, je lichaam en je geest zullen er blij om zijn. Met deze tips zal je je goede voornemens sporten wel volhouden.

volg ons op Facebook
Tagged ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial