badmuts verplicht!

Wat is dat een badmuts? Een badmuts is een muts voor op je hoofd voor bij het zwemmen, douchen of bij het baden. Je hebt ze denk ik wel eens gezien bij het zwemmen bij een oma die haar permanentje wil beschermen. Of bij wedstrijdzwemmers op de televisie. Soms is het verplicht om een badmuts te dragen bij een bepaald zwembad. Dit is meestal om vervuiling te voorkomen door de haren. De oude zwembad filters kunnen dat niet verwerken. Zo blijft het zwembad schoner als je er een draagt en daarom stellen sommige zwembaden het verplicht. Dit is vaak in Europese landen buiten Nederland. Bij Nederlandse zwembaden is het niet zo vaak die hebben een betere filter in het zwembad om hem te reinigen. Lees verder waar een badmuts voor wordt gebruikt en waar je een badmuts kunt kopen.

badmuts verplicht

Waar wordt badmuts voor gebruikt?

Waar wordt een badmuts nu eigenlijk voor gebruikt, we zullen hier een paar dingen noemen:

  • Beschermen van de haren en hoofdhuid tegen bijvoorbeeld chloor in het zwembad.
  • Bij wedstrijdzwemmen wordt gebruikt omdat ze dan gestroomlijnder zijn.
  • Bij waterpolo om de teamleden te herkennen, ze hebben namelijk kleur per team.
  • Om vervuiling tegen te gaan in het zwembad, de zwembad filters kunnen verstopt raken.
  • Bij lange afstand zwemmen in bv. Natuur water om hoofd warm te houden

Er zijn vast nog meer dingen waar een badmuts voor wordt gebruikt. Voel je jezelf genoodzaakt om dit te melden. Laat dan bericht achter onder deze blog!

Badmuts verplicht op vakantie

Heb je net een hele dag in de auto gezeten op weg naar Italië en wil je in het zwembad duiken op je vakantieadres als je eindelijk bent aangekomen. Mag je er niet in omdat een badmuts verplicht is in het zwembad. Moet je nog snel even een badmuts regelen in de sportwinkel in de buurt. Kan je ze niet vinden in de winkel, maar hoe zeg je dat badmuts in het Italiaans of andere taal, weet jij het? Daarom is het altijd wel een goed idee om een badmuts te kopen voor je op vakantie gaat naar het buitenland, zodat je meteen in het zwembad kan duiken. Want buiten Nederland is het steeds vaker verplicht om een badmuts te dragen in de plaatselijk binnen en buitenbaden.

Welke landen badmuts verplicht ?

In welke landen in Europa is een badmuts nu verplicht. Het staat denk ik niet in de wet dat een badmuts verplicht is in de zwembaden, maar als je op vakantie gaat in Europa dan word het wel verwacht in veel zwembaden. In Welk land komt de verplichting het meest voor? In Italië heb je de grootste kans dat je een badmuts moet dragen als je op de camping of ergens anders gaat zwemmen. Maar het kan ook in andere landen in Europa. De zwembaden maken de eigen regels. Ga je dus naar Italië zeker even een badmuts kopen, als je wilt gaan zwemmen op de camping. In Frankrijk is een strakke zwem slip vaker verplicht, maar soms ook de badmuts.

Badmuts kopen

Wil je nu een badmuts kopen? Omdat je gaat wedstrijdzwemmen, waterpolo gaat spelen of omdat je naar het buitenland gaat en weet dat daar badmuts verplicht is. We hebben een aantal badmutsen die je kunt kopen in onze winkel op deze website staan. Je vindt ze bij categorie zwemmen en dan bij accessoires. Je kunt ook gewoon zoeken op het woord badmutsen dan vind je ze ook of gebruik de volgende link: Ik wil een badmuts kopen.

volg ons op Facebook
Tagged ,
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial