Hardlopen, welke kleding draag jij?

Voor het hardlopen zijn geen voorschriften wat betreft de sportkleding. Bij hardlopen bepaal je zelf wat je draagt. Misschien zijn enkele suggesties toch wel prettig om mee te nemen bij je keuze. Als je online sportkleding gaat bestellen dan krijg je die suggesties en het advies er gratis bij. Je hebt in elk geval een sportbroekje, een lange sportbroek, een shirt, goed ondergoed, sportsokken en sportschoenen nodig. Ook een trainingspak is prettig, zeker na het sporten om niet te snel af te koelen. Een zogenaamd zweetbandje vinden velen ook prettig, maar dat is heel persoonlijk. Kijk wat er allemaal te koop is, vergelijk de prijzen bij de diverse aanbieders, maak je keuze en plaats online je bestelling.

Hardlopen, welke kleding draag jij?


Kleding hardlopen bestel je online

Online is een groot aanbod aan sportkleding te vinden, ook voor het hardlopen. Bij hardlopen zijn de juiste schoenen erg belangrijk. Welke dat zijn moet je zelf bepalen door de hardloopschoenen goed te passen. Enkele tips waar je op dient te letten bij het aankopen van sportschoenen voor het hardlopen zijn:

  • De juiste maat, bij kinderen ben je geneigd de kleding enz. wat ruimer te nemen omdat ze er zo snel uitgroeien, voor schoenen en sportschoenen moet je dat nooit doen. Te ruime of te grote sportschoenen kunnen voor blessures zorgen.
  • Een goede demping.
  • Kies de schoen die comfortabel draagt, als de bestelling bij je wordt bezorgd, is het belangrijk de schoenen goed te passen.
  • Een dure schoen is niet perse beter.
  • Kies voor de echte hardloopschoenen en bijvoorbeeld niet voor basketbalschoenen omdat die er stoer en stevig uitzien. Deze laatste zijn namelijk een stuk zwaarder en zullen eerder blessures veroorzaken bij het hardlopen. Hardloopschoenen zijn licht in gewicht en speciaal voor deze sport gemaakt. Elk sport heeft zijn eigen sportschoenen met specifieke eigenschappen, omdat er rekening wordt gehouden met het gebruik ervan, wenden, keren, afremmen enz., dit doe je in veel mindere mate bij het hardlopen.

Bestel je sportkleding online en neem de tijd deze goed te passen, dat geldt zeker voor sportschoenen. Ruilen of retourneren is nooit een probleem en gratis (let daar voor de zekerheid op). Je loopt dus geen enkel risico als je kiest voor sportkleding online bestellen.

Aanbod kleding hardlopen

Het aanbod van sportkleding voor het hardlopen is zeer groot en gevarieerd. Neem de tijd om online te shoppen. Veel aanbieders bieden sportkleding aan. Er valt dus wat te kiezen en ook heel belangrijk, je kunt prijzen vergelijken. Dat laatste moet je ook echt doen, want het kan je vele euro’s opleveren. Nog een tip is om de acties en aanbiedingen in de gaten te houden. Twee halen één betalen bijvoorbeeld, of bij hardloopschoenen het 2e paar voor de helft van de prijs. Tel uit je winst. Dure sportkleding is niet perse altijd beter. Sportkleding lijdt namelijk meer van de wasmachine dan van het dragen. Volg de wasinstructie nauwlettend en was de kleding niet te heet. Koop wat extra sportsetjes in de sale bijvoorbeeld, waar je soms wel van 70% korting kunt profiteren, dan kun je even vooruit ook als het ene setje in de wasmand ligt. Omdat je als hardloper een kwetsbare weggebruiker bent, is het dragen van hardloopkleding waarin je goed gezien wordt aan te raden en zelfs van levensbelang.


volg ons op Facebook
Tagged ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial