Hoe fietsers trainen

Omdat we allemaal weten dat een goede training ons tevreden maakt, rijden heel wat fietsers zo’n 400 tot 600 kilometer per week. Echter hebben vele fietsers een groot misverstand omdat extra kilometers absoluut nutteloos zijn. Fietsers kunnen zich namelijk gezonder voelen met meer kilometers in de benen. Maar helaas zal dit hun niet tot het gewenste resultaat brengen. Daarvoor moet je een gecontroleerd schema hebben.

fietsen fietskleding

Rust is belangrijk voor je lichaam

Voor het uithoudingsvermogen van je lichaam kan je het ook vervangen door aerobe lessen. Tijdens het trainen van je lichaam moet je ook rekening houden met het nemen van voldoende rust, omdat dit ook zeer belangrijk is voor je lichaam. Het nemen van rust is nodig tijdens de trainingsperiode. Het moet op deze manier worden opgenomen dat een grote inspanning niet mag worden herhaald na een lang uithoudingsvermogen. Het moet systematisch in je trainingsperiode worden opgenomen.

Zelf trainen met een schema

Zelfs als je een druk leven hebt, kan je voor jezelf trainen met een schema. Ook al is het een sober schema, toch is het goed om je hierdoor te laten begeleiden. Op die manier kan je jezelf trainen en ontwikkelen zonder problemen, of toch als je het schema drie maal per week volgt.

Drie maal per week trainen

Als je drie maal per week traint, moet je er rekening mee houden dat je een lichte sessie moet vermijden en een zwaardere sessie moet uitvoeren, aangezien je op korte termijn traint. In dit geval moet je jezelf minstens dertig tot veertig minuten trainen tot je het uithoudingsvermogen hebt bereikt dat je wenst. Train jezelf in een stijgende lijn, maar zorg voor een schema waarbij je voldoende tijd hebt om uit te rusten. Je lichaam moet namelijk de tijd krijgen om te herstellen. Op die manier voorkom je ook eventuele blessures.

Vind de juiste fietskleding op Sportkleding.org

Ben je opzoek naar sportkleding om te fietsen, wielrennen of mountainbiken je kan het vinden op Sportkleding.org. altijd de juiste sportkleding voor jouw voor een mooie prijs. Bezoek de webwinkel.

volg ons op Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial