Wat je niet moet doen met voetbalschoenen.

Heb je nieuwe voetbalschoenen gekocht omdat je vorige snel versleten waren. Denk je dat je er niks aan kunt doen om ze langer mee te laten gaan. Dan heb je het mis als je slechte gewoonte hebt met betrekking op je voetbalschoenen gaan ze minder lang mee. We hebben in deze blog een paar dingen opgesomd die je zeker niet met je voetbalschoenen moet doen of in ieder geval zo min mogelijk. Ook hebben we wat tips ingevoegd zodat ze wat langer meegaan en dat je niet midden in het voetbalseizoen alweer een paar nieuwe moet gaan kopen.

slechte gewoonte voetbalschoenen

De meest voorkomende slechte gewoontes met voetbalschoenen.

Slechte gewoonte 1: Na gebruik niet schoon maken.

Deze gewoonte hebben de meeste voetballers wel en dat komt omdat als je moe bent van die zware wedstrijd of zware training, je te moe bent om je voetbalschoenen nog schoon te maken. Of je hebt geen zin om schoon te maken omdat je verloren hebt. Dit komt dus veel voor. Je stopt je voetbalschoenen vies van modder en gras in je tas en laat ze daar tot volgende training of wedstrijd inzitten, of je gooit ze thuis ergens vies in een hoek. Dit moet je dus niet doen als je wilt dat ze lang meegaan.

Schoonmaak tip: Borstel je schoenen af na de wedstrijd met de borstels die daar zijn, heb je na wedstrijd of training echt geen zin borstel ze dan thuis af met een bezem of borstel. Je kan ze ook tijdens het douchen wat afspoelen zodat ze schoon zijn, doe er dan als je thuis komt wel wat papier van een krant ofzo in dat ze goed drogen.

Slechte gewoonte 2: Schoenen drogen bij een verwarming.

Deze slechte gewoonte zie je ook nog heel vaak met het gebruik van leren voetbalschoenen, ze zijn nat en je wilt ze snel droog hebben voor de volgende training en legt ze dan op of onder de verwarming. Dit is erg slecht voor de voetbalschoenen. Het leer van de schoenen word hierdoor harder en stugger en gaat dan sneller scheuren en dat wil je natuurlijk niet.

Drogen tip: Als je schoenen nat zijn droog ze dan met een doek en stop er daarna papier in van een krant of ander papier zodat het vocht eruit kan trekken. Ze hoeven echt niet bij de verwarming, gewoon ergens op droge plek in huis is goed genoeg.

Slechte gewoonte 3: De schoenen nooit invetten.

Je wilt dat je leren voetbalschoenen lang meegaan, maar je vet ze nooit in. Je moet het leer soepel houden door ze regelmatig in te vetten, maar natuurlijk ook niet te vaak. Door het vetten van je schoenen gaan ze langer mee omdat het leer van de schoen soepel blijft.

Invetten tip: Vet je leren voetbalschoenen eens in de zoveel tijd in nadat je ze schoon gemaakt hebt. Als je dit echt niet ziet zitten kan je ook synthetische voetbalschoenen kopen deze hoeven niet ingevet te worden omdat ze niet van leer zijn. Dit scheelt een hoop werk.

Slechte gewoonte 4: Schoonmaakmiddelen gebruiken op je schoen.

De schoenen zijn zo vies na de wedstrijd en je denk ik pak wat zeep of ander schoonmaakmiddel om de schoen goed te reinigen. dit moet je nooit doen. Door de schoonmaakmiddelen op je schoen, kunnen de naden of stiksels beschadigen zodat de schoen kan scheuren of er komen gaten in. dus nooit schoonmaakmiddelen op je schoen.

schoonmaken tip: Gebruik nooit schoonmaakmiddelen op je schoen. Gebruik gewoon een borstel of een vochtige doek. Drogen met papier en laten luchten.

Slechte gewoonte 5: Met je noppen te vaak over verharde grond lopen.

Door het lopen op verharde ondergrond zoals stenen of beton slijten je noppen en stuk sneller als normaal. dit moet je niet te vaak doen. Soms moet je wel een stuk over de stenen of asfalt, maar maak er geen gewoonte van.

Noppen goed houden tip: Om je noppen goed te houden dat ze niet snel slijten. Loop je zo min mogelijk over verharde ondergronden. Kies de kortste weg naar het veld toe, dit scheelt al een hoop voor het behoud van je noppen.

Slechte gewoonte 6: De verkeerde schoenen kopen voor de ondergrond waarop je speelt.

Er zijn verschillende soorten voetbalschoenen, voor de verschillende ondergronden. Je let niet op welke voetbalschoenen je gebruik op bijvoorbeeld kunstgras. Hierdoor kunnen je schoenen snel beschadigen. als je normale schoenen gebruikt op kunstgras kunnen ze snel slijten.

Tip juiste schoen: Kies de juiste soort schoen voor de juiste ondergrond. Speel je veel op kunstgras koop dan een paar AG voetbalschoenen, zodat je de juiste soort schoen hebt voor de juiste ondergrond.

Als je deze 6 slechte gewoontes afleert heb je kans dat je voetbalschoenen veel langer meegaan en dat wil je natuurlijk ook. Je wilt niet een paar keer per seizoen een paar nieuwe kopen. Ga je gewoon door met deze gewoontes heb je de kans dat je veel vaker nieuwe voetbalschoenen moet gaan kopen.

volg ons op Facebook
Tagged ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial